Budimpešta, 22. novembar

budimpesta elketours 221119

CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE DO 30.09.2019 - 155 KM

CIJENA ARANŽMANA NAKON 30.09.2019 -170 KM

Dali ste se ikada zapitali koliko tajni, maštanja nosi Dunav sa sobom? Ova snažna rijeka koja protiče kroz neke od najljepših dijelova Evrope, najponosnije protiče ispod budimpeštanskih mostova, tiho im povjeravajuči sve snove i nade utopljene u njene moćne valove.

Budim i Pešta – dva grada nekada nepremostivo podjeljena rijekom danas nerazdvojivo spojena u jedno. Budim – dostojanstven, tih i ponosan. Pešta – poslovna, vesela i užurbana.Budimpešta – jedinstvena i neponovljiva neuporediva sa bilo kojim evropskim gradom, idealno mjesto za opuštanje, odmor i upoznavanje starovjekovne istorije.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 22.11.2019 - PETAK

Polazak autobusa iz Lukavca u 23.00 sata, Tuzla (Hotel Tuzla) u 23.30 sati, vožnja sa usputnim zadržavanjima preko Orašja, Osijeka do Budimpešte.

2. DAN 23.11.2019 - SUBOTA

Dolazak u Budimpeštu predviđen je u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme do prijave u hotel iskoristit ćemo za odlazak   u jedan od šoping centara. Nakon Šoping centra polazak do hotela , smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor.Nakon odmora i osvježenja, u večernjim satima bez puno napora, otići ćemo na opuštajuću (fakultativnu)  vožnju brodom po Dunavu, u trajanju od 1 sat, te uz čašu šampanjca i klasičnu muziku osjetit ćete se dobrodošli u ovaj prelijepi grad i doživjet ćete obalu Budimpeštu iz najljepše perspektive, okupanu svjetlom, i mostove koji će Vam se vječno urezati u sjećanje. Nakon vožnje brodom, povratak u hotel ,noćenje..

3. DAN 24.11.2019 - NEDjELJA

 Doručak, poslije doručka u 10 satipredviđen je polazak u centar grada u pratnji turističkog vodiča, obilazak Trga Heroja, Parlamentu, operi Citadeli, Budimu i ostalim  znamenitostima kojima grad obiluje.Povratak u hotel u popodnevnim satima ,slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima predvidjen je  odlazak u Čardu (fakultativno) – uz cigansku muziku, foklorni program i večeru, povratak u hotel, noćenje.

4. DAN  25.11.2019 - PONEDjELJAK

Doručak, odjava iz hotela polazak u 9 sati, po želji grupe (fakultativno) odlazak u SENT ANDREJU

Za turiste koji traže tradiciju, Sentandreja nudi starinske radnje, restorane, trgovine, drevne zgrade i ornamente na kućama na glavnom trgu. Posjet Capricu, jednoj od najstarijih i najvećih draguljarnica na ovim prostorima. U izložbenoj dvorani centra: gosti mogu otkriti povijesna blaga mađarske kulture i nakit od mađarskih zlatara kroz posljednjih 1000 godina. Ljubazni domaćini će nam prikazati fascinantan film o draguljima, te nas provest kroz tvornicu i pokazati nam gdje se jedino na svijetu događa magija poliranja dijamanata. Nakon obilaska Sent Andreje , nastavljamo putovanje prema Osijeku, posjeta šoping centru PORTANOVA, nastavak putovaja prema BIH, dolazak u BIH  predviđen je u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE DO 30.09.2019 - 155 KM

CIJENA ARANŽMANA NAKON 30.09.2019 -170 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prijevoz turističkim autobusom,
 • dva noćenje sa doručkom u Budimpešti hotelu sa 3*
 • pratioc grupe
 • organizacija putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • vožnja brodom po Dunavu 15 eura
 • putničko zdravstveno osiguranje 8 KMč osobe preko 65 godina 16 KM
 • Doplata za 1/1 sobu 15 eura dnevno
 • Večera u Čardi 25 eura
 • razgled grada autobusom u pratnji stručnog vodiča u trajanju od 5 sati 10 eura
 • Sent Andreja 10 eura         

Aranžman rađen na bazi 40 osoba

Napomene:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
 • Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 30 osoba.
 • Krajnji rok za obavještenje o otkazu putovanja je 5 dana prije planiranog polaska
 • Redoslijed prijava određuje i raspored sjedita u autobusu
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguvarajućih kuća po uslovima istih
 • Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u  toku  trajanja  aranžmana.  Svaki  putnik  je  dužan  samostalno  provjeriti  važnost  svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije.
 • Prijavom na putovanje i uplatom avansa smatra se da je putnik upoznat i saglasan sa opštim uslovima putovanja putničke agencije „ELKETOURS“doo Lukavac dostupnim na www.elketours.ba

Jednodnevni izleti

Specijalna ponuda

Kalendar putovanja