Istanbul, 21. oktobar

istanbul elketours 211019 fm

CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE DO 15.09. - 345 KM

CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE POSLIJE 15.09. - 375 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN  ponedeljak 21.10.2019

Polazak autobusa iz Lukavca u 10.00.  iz Tuzle u 10.30. Nastavak putovanja preko Beograda, Niša, do graničnog prelaza  Kalotina u Bugarskoj,  sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Nastavak putovanja kroz Bugarsku do Turske i  Istanbula.D

2. DAN utorak 22.10.2019

Dolazak u Istanbul  predviđen je u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel koji se nalazi u neposrednoj blizini Kapali Čaršije. Nakon kraćeg odmora  slijedi lagana šetnja od hotela prema Kapli Čaršiji. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN srijeda 23.10.2019

Doručak, (fakultativno) panoramski  razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča. HIPODROM sa monumentima (Njemačka Fontana, Egipatski Obelisk, Zmijski Stub), Sultanahmedova džamija poznatija kao Plava džamija, Aja Sofija( bez ulaznice) – bivša Bizantijska crkva koja je za vrijeme osmanskog carstva pretvorena u džamiju (danas je to jedan od najposjećenijih muzeja u Istanbulu). Slijedi obilazak Saray Cedide Amire (bez ulaznice) ili poznatije kao TOP KAPI SARAY raskošnog dvorca koji je godinama bio centar osmanskog  carstva. Kratka pauza za kafu i kupovinu suvenira. Nakon toga planiran je odlazak autobusom u pratnji vodiča do luke odakle započinje nezaboravno krstarenje po BOSFORU (cc 2 h) do ulaza u Crno More odakle ćete imati najljepši pogled na najznamenitije dijelove Istanbula, Galata most, Galat kula, DOMOBAŠČE DVORAC, POSLJEDNJE SJEDIŠTE SULTANA, ČUVENU KULU, Rumeli hisaru (čuvena biznatijsku kulu), djevojačka kula. Nastavak obilaska završavamo na prelijepom Čamlidža vidikovcu odakle se pruža preljepa panorama ISTANBULA, Bosfora. Slobodno vrijeme za kafu. Povratak u hotelu i usputno panoramski razgled Taksima. Noćenje.

4. DAN utorak 22.10.2019

Doručak. Nakon doručka (fakultativno) obilazak Istanbula, posjeta kvartu Ejup, posjeta Ejup džamiji. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom ili za posjetu vidikovcu Pierrre Loti. Nakon toga obilazak završavamo posjetom muzeju Pnorama 1453 u kojem ćete imati osjećaj  ko da ste u vremenu kada je Mehmed Fatih osvajao Istanbul. Povratak do hotela. Slobodno vrijeme za individualne programe. U večernjim satima mogućnost odlaska na tursko veče (fakultativno) Noćenje.

5. DAN petak 25.10.2019

Doručak, (fakultativno) polazak za Bursu u pratnji lokalnog vodiča. Cjelodnevni Boravak u Bursi, te obilazak znamenitosti, slobodno vrijeme. Polazak za Istanbul u kasnim poslijepodnevnim satima. Dolazak u Istanbul planiran je u kasnim večernjim satima, noćenje. Minimalan broj putnika 25 , prijava i uplata u agenciji uz rezervaciju ( ili slobodan dan za individualne aktivnosti).

6. DAN subota 26.10.2019

Doručak, nakon doručka odjava iz hotela. Polazak iz Istanbula i putovanje autobusom prema gradu Edirna. Dolazak u Edirnu u podnevnim satima nakon čega slijedi razgledanje grada. Slobodno vrijeme cca. 3 sata. Nastavak putovanja prema BIH. Noćna vožnja kroz Bugarsku.

7. DAN nedelja 27.10.2019

Dolazak u BIH predviđen je u jutarnjim satima satima.

CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE DO 15.09. - 345 KM

CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE POSLIJE 15.09. - 375 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV video, WC, caffe-bar, klima)
 • Četiri noćenja sa doručkom u Istanbulu u hotelu sa 4* (švedski sto), smjestaj u 1/2 i 1/3 sobama
 • posjeta gradu Edirna ( u povratku)
 • Pratilac grupe
 • PDV uračunat u cijenu

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Putničko zdravstveno osiguranje 10KM, osobe preko 60godina 20KM
 • Panoramski obilazak Istanbula autobusom u pratnji turističkog vodiča –Hipodrom, Plava Džamijam ,Top Kapi-(bez ulaznica)
 • Izlet na Vidikovac Čamlidža  iposjeta trgu Taksim 20 eura
 • Ejup džamija 5 eura (prijevoz i vodič)
 • Vožnja brodom po Bosforu 15 eura
 • Doplata za 1/1 sobu 20 eura dnevno
 • Muzej Panorama 1453 10 eura
 • Bursa 25 eura
 • Napomene:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
  • Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 30 osoba.
  • Krajnji rok za obavještenje o otkazu putovanja je 5 dana prije planiranog polaska
  • Redoslijed prijava određuje i raspored sjedita u autobusu
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguvarajućih kuća po uslovima istih
  • Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u  toku  trajanja  aranžmana.  Svaki  putnik  je  dužan  samostalno  provjeriti  važnost  svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije.
  Prijavom na putovanje i uplatom avansa smatra se da je putnik upoznat i saglasan sa opštim uslovima putovanja putničke agencije „ELKETOURS“doo Lukavac dostupnim na www.elketours.ba

 

Jednodnevni izleti

Specijalna ponuda

Kalendar putovanja