Novi Sad, Valentinovo

novi sad 110223 elketours

NOVI SAD – VALENTINOVO (11.02.2023. GODINE )

U podnožju Fruške gore, u sjenci Petrovaradinske tvrđave (Gibraltara na Dunavu) i na obalama Dunava se nalazi Novi Sad, grad sa historijom dugom nešto više od 300 godina. On je počeo da se gradi na 1255 kilometru toka Dunava. Novi Sad se u spisima prvi put spominje 1694. godine, samo dvije godine nakon početka gradnje Petrovaradinske tvrđave. Bez obzira na ovako relativno kratku historiju samog grada, ovaj prostor ima veoma dugu i zanimljivu prošlost, koja obuhvata brojne narode i kulture.  Petrovaradinska tvrđava, Trg Slobode na kojem se ističu: statua Svetozara Miletića, Gradska guća, župna crkva, gradska galerija, hotel Vojvodina – najstariji Novosadski hotel su samo neki od objekata koji čuvaju naslijeđe Novog Sada.

PROGRAM  PUTOVANJA

(11.02.2023. SUBOTA) Lukavac – Tuzla – Novi Sad   

Polazak grupe u 05:30 sati iz Lukavca (ispred džamije ili Bemisa), Tuzla u 6:00 sati (stanica preko puta BCC). Vožnja u pravcu Novog Sada uz usputna zadržavanja po potrebi grupe. Dolazak u Novi Sad predviđen je oko 10:00 sati.  Po dolasku u Novi Sad odlazak do veličanstvene Petrovaradinske tvrđave – kulturno historijske lokacije s neponovljivim panoramskim pogledom na Novi Sad.

Nakon obilaska tvrđave slijedi odlazak u središte Novog Sada te šetnja i upoznavanje sa gradom. Slobodno vrijeme. Nako toga predviđen je odlazak u jedan od najvećih shopping centara u Novom Sadu (http://bigcenters.rs/cms). Dolazak u BiH večernjim satima.

CIJENA PUTOVANJA: 30,00 KM

Aranžman obuhvata:

  • prijevoz turističkim autobusom;
  • usluge lokalnog turističkog vodiča
  • pratilac grupe ispred agencije;
  • kompletna organizacija putovanja.

Aranžman ne obuhvata:

  • PZO
  • Individualne troškove

NAPOMENA: Cijena aranžmana rađena na bazi 45 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodan dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Agencija zadržava pravo promjene rasporeda obilazaka u slučaju nepredviđenih okolnosti.
Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja agencije Elketours d.o.o Lukavac.

Kalendar putovanja