Turska, Kumburgaz

kamburgaz 21

Ljetovanje u Turskoj, nadomak Istanbula, u malom gradiću Kumburgaz, na obali Mramornog mora. Kumburgaz je gradić nedaleko od Istanbula (oko 60km), ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom. Karakterišu ga dugačke pješčane plaže, čisto i toplo more. Dužinom pješčane plaže prostire se šetalište sa mnogobrojnim restoranima, kafićima, poslastičarnicama, suvenirnicama. Radoznali posjetioci u južnom dijelu mjesta u produžetku šetalista mogu pronaći i neke od skrivenih pješčanih plaža, koje krase ovaj dio Mramornog mora. Bogata turska kuhinja, bogatstvo prirodnog okruženja, tradicionalna turska gostoprimljivost, mogućnost obilazaka i posjeta raznih turističkih sadržaja su samo dio onoga što Vas čeka ukoliko ove 2021. godine budete odlučili za odmor.

TERMIN

04.06. - 13.06.

04.07. - 13.07.

04.08. - 13.08.

04.09. - 13.09.

17.09. - 26.09.

 CIJENA

359 KM

389 KM

409 KM

379 KM

339 KM

1. dan: TUZLA-SREBRENIK-GRADAČAC-BRČKO-BIJELJINA Polazak iz Tuzle u 16:00h, iz Srebrenika u 16:40h, iz Gradačca u 17:00h, iz Brčkog u 17:30h, iz Bijeljine u 18:00h sa dogovorenih mjesta. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih procedura.

2. dan: KUMBURGAZ Dolazak u Kumburgaz u prijepodnevnim satima. Smeštaj u hotel u 14h. Slobodno vrijeme za sunčanje, kupanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: KUMBURGAZ (ISTANBUL) Doručak. Slobodan dan za sunčanje, kupanje i individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak Istanbula: Bajazitov trg, Univerzitet, Čemberlitaš, Sultanahmet-Antički Hipodrom, Teodosijev Obelisk, Egipatski Obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija-Sultan Ahmetova džamija, Aja Sofija. Krstarenje Bosforom. Povratak u Kumburgaz. Noćenje.

4-8. dan: KUMBURGAZ (BURSA I SHOPPING ISTANBUL) Doručak. Slobodni dani za sunčanje, kupanje i individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Bursu. Bursa je četrvti po veličini grad u Turskoj, ušuškan ispod planine Uludag. Upravo ovde, u nekadašnjoj prestonici Otomanskog carstva, sahranjene su sultanije Mahidevran i Hurem. Nalazi se na historijskom Putu svile i predstavlja centar tekstilne industrije, zbog čega ga nazivaju i „Turski Mančester”. Obilazak grada… Slobodno vrijeme za shopping na Kapali čaršiji, gde se jeftino mogu kupiti: srebro, kašmir, svila, garderoba, obuća, začini, slatkiši. Odlazak na fakultativni odlazak u Istanbul Shopping (Kapali čaršija – Forum Istanbul – Ikea): Povratak u Kumburgaz. Noćenje.

9. dan: KUMBURGAZ Doručak. Slobodno vrijeme za sunčanje, kupanje i individualne aktivnosti. Polazak prema BiH. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih procedura.

10. dan: BIJELJINA-BRČKO-GRADAČAC-SREBRENIK-TUZLA Dolazak u BiH u jutarnjim satima- Kraj putovanja.

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, DVD, AC,WC) na navedenoj relaciji;
 • 7 noćenja sa doručkom u Kumburgazu u hotelu sa 3*, u 1/1, 1/2 i 1/2+1 sobama
 • Sve obavezne takse vezane za boravak i hotelski smještaj;
 • Usluge turističkog pratioca;
 • Organizacione troškove.

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativne izlete: Istanbul sa krstarenjem Bosforom 30€, Bursa 35€, shopping Istanbul 15€;
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje: 20 KM (Preporuka Organizatora je da putnik posjeduje navedeno osiguranje);
 • Individualne troškove putnika;
 • Sve ostale pansionske i vanpansionske usluge, koje nisu predviđene Programom putovanja.

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 100 KM;
 • Doplata za polupansion 120 KM po osobi za 7 dana;
 • Doplata za sobu sa balkonom 70 KM po sobi;
 • Doplata za sobu sa pogledom na more 40 KM po sobi;
 • Doplata za rezervaciju dodatnog sjedišta u autobusu 100 KM
 • Doplata za rezervaciju željenog sjedišta u autobusu 40 KM (ukoliko je željeno mjesto raspoloživo);

POPUSTI ZA DJECU (uz dvije odrasle osobe):

 • Djeca do 3 god. - besplatno (nemaju sjedišta u autobusu i nemaju sopstveni ležaj). Mogućnost doplate 100 KM za sopstveno sjedište u autobusu;
 • Djeca od 3 do 10 god. - plaćaju 100 KM (imaju sjedište u autobusu, nemaju sopstveni ležaj);
 • Djeca od 3 do 10 god. - plaćaju 200 KM (imaju sjedište u autobusu i sopstveni ležaj).

*Ukoliko je dijete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cijenu smještaja.

OPIS HOTELA:

Hotel Grand Gold 3*, Kumburgaz. Hotel renoviran početkom 2021. godine. Nalazi se na sopstvenoj pješčanoj plaži. Sadržaj: restoran, beach bar, fast food bar, lobby-recepcija, otvoreni bazen, Wi-Fi, svaka soba sadrži TWC, telefon, TV i AC. Korišćenje ležaljki i suncobrana na plaži i bazenu, kao i peškira za plažu je besplatno za goste hotela.

NAPOMENE:

Program je rađen na bazi 45 putnika. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije). Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 30 osoba. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguvarajućih kuća po uslovima istih. Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije. Molimo Vas da se obavezno upoznate o našim Opštim uslovima putovanja. Sve navedene napomene čine sastavni deo Programa putovanja!

NAČIN PLAĆANJA: - Prijava i rezervacija podrazumijeva uplatu u visini od 100 KM, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje.