Prag, 21. novembar

prag elketours 211119

CIJENA ARANŽMANA D0 30.09 - 255 KM

CIJENA ARANŽMANA NAKON 30.09 - 285 KM

PRAG  glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali rijeke Vltave od četiri srednjevijekovna grada: Hradčana, Male strane, Starog mjesta i Novog mjesta. Grad je dostigao svoj vrhunac tokom XIV vjeka u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, Katedralu Svetog Vita, prvu gotičku katedralu u Centralnoj Evropi, a u aprilu 1348. osnovao je i Karlov univerzitet. Grad zbog svoje 600 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najljepših gradova istočne Evrope i jednu od najatraktivnijih destinacija...

1.DAN -  21.11.2019 - ČETVRTAK

Polazak grupe iz Lukavca u 18,00 sati, vožnja preko Osjeka – Mohača, Budimpešte sa usputnim zadržavanjem.

2. DAN – 22.11.2019 - PETAK

Dolazak u Prag predviđen je u podnevnim satima, smještaj u hotel. Po želji grupe odlazak na VACLAVSKI i STAROGRADSKI TRG, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Povratak u hotel, večera , noćenje.

3. DAN - 23.11.2019 - SUBOTA

Doručak, nakon doručka polazak( fakultativno) u razgledanje grada. Obilazak PRAŠKOG DVORCA(fakulttivno) na HRADČANIMA. Obilazimo ŠPANSKU SALU, monumentalnu građevinu iz X vijeka, katedralu SVETOG VITA sa kapelom SV. VACLAVA i grobnicama čeških kraljeva, staru KRALJEVSKU PALATU, VLADISLAVLJEVU DVORANU, baziliku SV.ĐORĐA i ZLATNU ULICU  sačuvanog izgleda iz XVI veka. Nastavak razgledanja kroz Malostranske namjesti. Prelazimo Vltavu KARLOVIM MOSTOM; STARA KULA na mostu i spomenik KARLU IV.  Karlovom ulicom dolazimo na STAROGRADSKI TRG sa čuvenim astronomskim satom “ORLOJ”; praški geto - JEVREJSKA ČETVRT sa desetak sinagoga, VACLAVSKE NAMJESTI, nacionalni MUZEJ, nacionalno POZORIŠTE i čuvena BARUTNA KULA. Slobodno vrijeme za samostalne posjete brojnim muzejima, galerijama i drugim znamenitostima na koje će vas uputiti vaš vodič. Uveče (fakultativno) panoramsko razgledanje Praga  brodom u trajanju od jedan sat . Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. DAN -  24.11.2019 - NEDJELJA

Doručak, (fakultativni)  cjelodnevni izlet u  Drezden. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Njemačkoj, poslije Berlina, Hamburga i Kelna. Prvi put se spominje kao grad 1206. Zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja poznat je pod imenom Firenca na Elbi. Grad ima naročito mnogo spomenika iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), Palata Cvinger, Bogorodičina protestantska crkva, Dvorska rimokatolička crkva, Državni muzej Drezden. Povratak u Prag, večera , noćenje.

5.DAN-PRAG-BIH-25.11.2019-PONEDJELJAK

Doručak, odjava iz  hotela i polazak za Beč (panoramski obilazak Beča u pratnji turističkog vodiča: Ring, Opera, Hofburg, Parlament, Katedrala sv. Stefana, Belvedere, parkovi , Šenbrun dvorac (bez ulaznice).

Nastavak putovanja preko Mohača i Osijeka sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Lukavac predviđen je u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA D0 30.09 - 255 KM

CIJENA ARANŽMANA NAKON 30.09 - 285 KM

Aranžman obuhvata:

 • Prijevoz  turističkim autobusom (TV video, WC, caffe – bar, klima uređaj)
 • 3 polupansiona u Pragu Hotel 3*
 • Organizaciju putovanja
 • Pratioc grupe
 • PDV

Aranžman ne obuhvata:

 • fakultativne posjete i ulaznice za muzeje,                        
 • vožnja brodom Vltavom 12 eura po osobi                                      
 • putničko zdravstveno osiguranje 12 KM
 • izlet u Drezden 25 eura u pratnji turističkog vodiča
 • doplata za 1/1 sobu 15 eura dnevno
 • razgled Praga u pratnji stručnog vodiča 10 eura               

Aranžman rađen na bazi 40 osoba

Napomene:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
 • Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 30 osoba.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima.
 • Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguvarajućih kuća po uslovima istih
 • Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u  toku  trajanja  aranžmana.  Svaki  putnik  je  dužan  samostalno  provjeriti  važnost  svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije.

Jednodnevni izleti

Specijalna ponuda

Kalendar putovanja