Prag, 28. februar

prag 280223 elketours

28.02.2023. – 03.03.2022.
4 dana, 2 noćenja sa doručkom!

Program putovanja:

1. DAN, Utorak (28.02.2023), Sarajevo – Zenica – Doboj (Banja Luka) – Beč

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa u 19:00h. Vožnja preko Zenice, Doboja (Banja Luke), do Bosanskog Broda/Gradiške. Noćna vožnja preko Hrvatske,Mađarske do Praga.

2. DAN, Srijeda (01.03.2023), Beč-Prag

Dolazak u Beč u ranim jutarnjim satima. Po dolasku slijedi kratko upoznavanje sa gradom Po dolasku u Beč slijedi kraće panoramsko razgledanje grada autobusom. Slijedi šetnja samim centrom grada – Kertner ulica, Stefanov trg i katedrala sv. Stefana. Slobodno vrijeme u centru grada za šetnju i individualno razgledanje grada. U dogovoreno vrijeme polazak prema Pragu.

Dolazak u Prag u popodnevnim satima. Smještaj u hotel i u dogovoru sa vodičem,polazak(javnim prijevozom) prema centru grada,slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel,noćenje.

3. DAN, Četvrtak (02.03.2023), Prag

Doručak. Poslije doručka mogućnost fakultativnog obilaska grada: Praški dvorac na Hradčanima (najveći dvorac u Češkoj, mjesto gdje su češki kraljevi, rimsk imperatori i predsjednici imali svoje urede, danas sjedište predsjednika Republike Češke), katedrala sv. Vita, bazilika sv. Georgija, muzej Franca Kafke. Nastavak razgledanja Malostranske namjesti, prelazak preko najstarijeg mosta u gradu (Karlov most), zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom). Slobodno vrijeme u centru grada. U večernjim satima mogućnost odlaska na krstarenje Vltavom. Odlična prilika da uživate u večernjoj panorami Zlatnog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, Petak (03.03.2023), Prag – Budimpešta

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Budimpešti.  Dolazak u  Budimpeštu i obilazak najznačajnijih znamenitosti: Rakoci bulevar, Andraši bulevar, Oktagon trg, Opera, trg heroja – trg povjesne priče o nastanku Mađarske i Budimpešte. Nastavak vožnje prema Budimu i odlazak do Budimske tvđave gdje se sa ribarskog bastiona pruža nezaboravan pogled na Dunav, mostove preko Dunava, zgradu Parlamenta i baziliku svetog Stefana. Zadržavanje od cca 3h. U dogovoreno vrijeme polazak prema Bosni i Hercegovini i dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA: 310,00 KM

  • CIJENA UKLJUČUJE:
    Prijevoz autobusima visoke turističke klase,
  • Troškove organizacije putovanja,
  • Usluge pratioca/vodiča grupe,
  • 2 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu  3* u Pragu

UZ DOPLATU:

  • FakultativnI izleti (Obilazak Praga 15,00€, krstarenje Vltavom 25,00€,  Budimpešta  10,00€, - Paket izleta 40,00€)
  • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje  10,00 KM do 60 godina starosti,
  • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje preko 60 godina starosti iznosi 20,00KM,
  • Doplata za 1/1 sobu 100,00 KM.

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda izleta i maršute putovanja usljed nepredviđenih okolnosti .
Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno individualno ili preko agencije)
Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 45 putnika
Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno individualno ili preko agencije)

Kalendar putovanja