Novi Pazar, 2. mart

novi pazar 020323 elketours

Novi Pazar je grad prepun iznenađenja grad krase bogato kulturno-istorijsko naslijeđe iz osmanskog perioda i srednovjekovne srpske države, multikulturalni duh i evropski šarm. Osim raskošnih građevina u centru grada (Altun Alem,Arap, Lejlek džamija, Isa-beg hamam, bedem, stara čaršija, muzej “Ras“, galerija MMC, gradski trg sa šetalištem),tu su i spomenici u okruženju (manastiri Sopoćani i Đurđevi stupovi, Petrova crkva, stari grad Ras, Rajčinovića i Novopazarska banja).

U Novom  Pazar se  nalazi čuvena pazarska pijaca na kojoj se utorkom i nedeljom po povoljnim cijenama može pazariti čuveni džins, laka konfekcija, obuća...

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ČETVRTAK 02.03.2023

Polazak autobusa iz Lukavca u 23:30h, iz Tuzle u 00:00h, nastavak putovanja preko Zvornika (Granični prelaz), Ljubovije, Užice, Čačak, Kraljevo, Raške, nakon obavljene granične kontrole,nastavak putovanja prema Novom Pazaru sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe.

2. DAN PETAK 03.03.2023.

Dolazak u Novi Pazar u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme za kafu do ulaska  u hotel. Nakon smještaja u hotel slijedi obilazak grada u pratnji lokalnog turističkog vodića(Bedem kula Motrilja ,Hamam Isa  bega,Muzej Ras,Altun alem dzamija i Aap dzamija) Slobodno vrijeme za individualne aktivnost . Noćenje.

3. DAN SUBOTA 04.03.2023.

Doručak, nakon toga u pratnji vodića odlazak autobusom do poznatog izletišta Pazarište. Obilazak kompleksa Stari Ras (kompleks srednjovjekovnih spomenika koji se nalaze na mjestu najstarije srbijanske prestonice Raske).  Nastavljamo  sa obilaskom Novopazarske banje,najstarijeg Turskog hamama koji je jos uvijek u funkciji. Povratak u grad, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.U vecernjim satima (fakultativno ) vecera  uz muziku. Noćenje.

4. DAN NEDJELJA 05.03.2023.

Doručak, odjava iz hotela .Slobodno vrijeme za  odlazak do najveće pijace u Novom Pazaru-. Slobodno vrijeme za šoping  ili posjeta prodajnog centra LIDL koji se nalazi u blizini pijace. u 12:30h polazak za BIH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA IZNOSI 169 KM

CIJENA ARANŽMANA ZA REZERVACIJE DO 03.02.2023 – 155. KM

ARAMŽMAN OBUHVATA

  • Prevoz autobusom turističke klase
  • 2 noćenja sa doručkom u Hotelu Vrbak 4* u 1/2  i 1/3 sobama
  • Usluge lokalnog turističkog vodića
  • Pratioca putovanja
  • PDV uračunat u cijenu

ARANŽMAN NE OBUHVATA

  • Putničko zdravstveno osiguranje 6 KM
  • Večera uz muziku 20 eura
  • Boravišna taksa 1 eur dnevno
  • Doplata za 1/1 sobu 10 eura dnevno

Aranžman rađen na bazi 45 osoba

Napomena: za putovanje u Novi Pazar potrebna je lična karta ili pasoš.

Informacije i prijave ELKETOURS  Lukavac  ul.  Branilaca Bosne ili na tel. 00387 35-553 885  00387 62-233 177 

Kalendar putovanja