Istanbul, 19. juni

istanbul 190624

4 NOĆENJA SA DORUČKOM U HOTELU SA  3*

Turska je zemlja koja se nalazi na dva kontinenta, gdje se susreću istok i zapad, ukrštaju kulture i religije pa upravo zbog bogatstva različitosti i  svojih kontrasta predstavlja veoma atraktivnu turističku destinaciju.

Istanbul je grad neopisive ljepote, grad pun života čija je istorija stara preko 2ooo godina. Za neke Istanbul predstavlja bajku iz lOOl noći  ili  vrata Orijenta a za druge posjetioce on je metropola koja se nalazi na mjestu gdje se spajaju  Azija i Evropa.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN  Srijeda 19.06.2024 BiH, SRB, BG.

Polazak autobusa iz Lukavca u 14.00.  iz Tuzle u 14.30. Nastavak putovanja do graničnog prelaza Rača,  preko Beograda, Niša, do graničnog prelaza  Kalotina u Bugarskoj,  sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN Četvrtak 20.06.2024 -ISTANBUL

Ulazak u R.Tursku u ranim jutarnim satima. Nastavak putovanja do Istanbula Planiran dolazak u Istanbul je u podnevnim satima. Smještaj u hotel koji se nalazi u neposrednoj blizini Kapali Čaršije. Nakon kraćeg odmora predlažemo fakultitavni obilazak znamenitosti starog grada uu pratnji lokalnog vodiča. HIPODROM sa monumentima (Njemačka Fontana, Egipatski Obelisk, Zmijski Stub), Sultanahmedova džamija poznatija kao Plava džamija, Aja Sofija( bez ulaznice) – bivša Bizantijska crkva koja je za vrijeme osmanskog carstva pretvorena u džamiju (danas je to jedan od najposjećenijih muzeja u Istanbulu). Slijedi obilazak Saray Cedide Amire (bez ulaznice) ili poznatije kao TOP KAPI SARAY raskošnog dvorca koji je godinama bio centar osmanskog  carstva. Kratka pauza za kafu i kupovinu suvenira. Laganom šetnjom vraćamo se u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak na ,,Tursko veče''. Uživajte uz tradicionalnu Tursku večeru i program sa orijentalnim plesom i folklorom  jednom  od restorana . Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: Petak 21.06.2024 –KRSTARENJE BOSFOROM-CAMLICA-TAKSIM

Doručak, nakon toga planiran je odlazak autobusom u pratnji vodiča do luke odakle započinje nezaboravno krstarenje po BOSFORU (cc 2 h) do ulaza u Crno More odakle ćete imati najljepši pogled na najznamenitije dijelove Istanbula, Galata most, Galat kula, DOMOBAŠČE DVORAC, POSLJEDNJE SJEDIŠTE SULTANA, ČUVENU KULU, Rumeli hisaru (čuvena biznatijsku kulu), djevojačka kula. Nastavak obilaska završavamo na prelijepom Čamlidža vidikovcu odakle se pruža preljepa panorama ISTANBULA, Bosfora. Slobodno vrijeme za kafu. Nakon toga polazimo do trga Taksima,centar zbivanja  i noćnog života u Istanbulu. Slobodno vrijeme za šetnjunajdužom i najpoznatijom šhoping  ulicom u Istanbulu . Istikal cadessi ulica gdje možete naci mnoge poznate svjetske brendove  i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju Istiklal ulice mozete posjetiti Galata kulu koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog.Slobodno vrijeme za šetnju uživanje. Sastanak  grupe u dogovoreno vrijeme.Povratka u hotelSlobodno vrijeme za individualne  aktivnosti..Noćenje.

4. DAN Subota 22.06.2024 Ejup-Pierr Loti-Ulica Bagdad

Doručak.. Nakon doručka slobodno vrijeme za šetnju gradom ili  fakultativni izlet do kvvarta Ejup, posjeta Ejup džamiji, vidikovcu Pierr Loti,sa kojeg ćemo uživati u najljepšem pogledu na Zlatni rog , popiti kafu ili čaj na poznatoj terasi legedarnog starog kafića i uživati u pogledu na Istanbul. Nakon toga silazimo niz brežuljak kroz islamsko mezarje te stižemo do Eyupa. Razgled džamije ,turbije Mehmed Paše Sokolovića. Nakon toga odlazak u kvart Balat,boemsku četvrt koja se nalazi na Evropskoj strani grada.Balat je čuven po šarmantnim kafićima,ali i uskim ulicama ,koje krase neobično šarene fasade kuca  sa mnoštvom detalja i posebnih butika.Nastavljamo autobusom do shooping zone u Istanbulu,poznate Bagdad ulice gdje možete naći sve marke  poznatih brendoa  i uživati u shoopingu i šetnji.  Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: Nedelja,23.06.2024.PRINČEVSKA OSTRVA,ORTAKOY –TURSKO VEČE

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanje izleta fakultativno  na Ppričenvska ostrva .Nakon Prinčevskih ostrva  odlazak do  Ortakoya, čuvenog kvarta u Istanbulu .Razgled i uživanje  u poznatom kvartu  i ispijanje turskog čaja uz Bosfor. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme  za individualne aktivnosti. U večernjim satima predlažemo  fakultativni odlazak u restoran na „Tursko veče“, tradicionalni program sa orijentalnim plesom,  folklorom i večerom. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN: Ponedeljak 24.06.2024-ISTANBUL-EDIRNA

Doručak, nakon doručka odjava iz hotela. Polazak iz Istanbula i putovanje autobusom prema gradu Edirni. Dolazak u Edirnu u podnevnim satima, nakon čega slijedi razgled grada. Edirna je drugi glavni grad Osmanskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom, spomenikom Mimaru Sinanu, Eski džamiijom i karavansarajima. Slobodno vrijeme cca. 2.5 sata. Nastavak putovanja prema BIH. Noćna vožnja kroz Bugarsku.i Srbiju.

7. DAN: Utorak 25.06.2024- BIH

Dolazak u BIH predviđen je u jutarnjim satima. Kraj usluge.

Cijena aranžmana   hotel 3* ( Bosna i-Laleli) za uplatu  avansa do 25.04.2024.g 365 KM

Redovna cijena : 395 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV video, WC, caffe-bar, klima)
 • Četiri noćenja sa doručkom u hotelu „Bosna“ 3* ( Laleli-Idstanbul )
 • Doručak (švedski sto),
 • smjestaj u 1/2 i 1/3 sobama
 • posjeta gradu Edirna ( u povratku)
 • Pratilac grupe
 • PDV

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Putničko zdravstveno osiguranje 14KM, osobe preko 60 godina 28KM
 • Krstarenje, Bosforom, Camlica    Vidikovac, Taksim  20 eura
 • Loko tura Sultanahmet (Kapali Čaršija, Hipodtrom, Plava Džamija Aja Sofija 10 eura
 • Tursko veče 40 eura (prevoz, večera, konzumacija alkoholnih i bezalkoholnih pića)           
 • Vožnja brodom po Bosforu 15 eura
 • Doplata za 1/1 sobu 20 eura dnevno
 • Doplata za sjedište u autobusu 100 KM

Boravišna taksa uvedena od.01.01 plaća se na recepciji u hotelu

Napomene:

 • Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans 30 % od ukupne cijene aranžmana ( mogućnost plaćanja karticom Visa, unickredit banke do 12 mjeseci ,provizija 5%   
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
 • Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 30 osoba.
 • Ukoliko dodje do otkaza putovanja dužni smo obavijestiti sve klijente koji su  izvršili rezervaciju
 • 7 dana prije polaska na putovanje.
 • Redoslijed prijava određuje i raspored sjedita u autobusu
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguvarajućih kuća po uslovima istih
 • Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u  toku  trajanja  aranžmana.  Svaki  putnik  je  dužan  samostalno  provjeriti  važnost  svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije.

Prijavom na putovanje i uplatom avansa smatra se da je putnik upoznat i saglasan sa opštim uslovima putovanja putničke agencije „ELKETOURS“doo Lukavac dostupnim na www.elketours.ba